Tervetuloa

Armo riittää -lehti

Kuuntele luentoja

Kirjoja Internetissä

Viikon sana

Raamattutunnit

Nuoret aikuiset

Yhteystiedot

Kristus-päivät

Tilauslomake

Linkkejä
Nuoret aikuiset

Petri Malk
Suurin profeetta ei tehnyt yhtään ihmettä

Johannes Kastajasta kerrotaan: ”Johannes ei tehnyt yhtäkään tunnustekoa” (Joh. 10:41). Kuitenkin hänestä myös sanotaan, että hän oli suurin profeetoista: ”Ei ole vaimoista syntyneitten joukosta noussut suurempaa kuin Johannes Kastaja; mutta vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin hän” (Matt. 11:11).

Mistä tämä johtuu?

Johannes viittasi itsensä ulkopuolelle, Jeesukseen Kristukseen. Osoittaessaan Kristukseen hän ei viitannut Jumalan Poikaan ihmeiden tekijänä, ei terveyden tuojana, ei miehityksestä vapauttajana, vaan syntien sovittajana: ”Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!”, hän julisti, Joh. 1:29.

Suurta on osoittaa Jeesusta

Suurta ei siis ole tehdä todellisia kiistattomia ihmeitä, suurta ei ole osoittaa Jeesukseen ihmeiden tekijänä, vaan suurta on osoittaa Jeesukseen Kristukseen syntien sovittajana.

Tämän vähäiseltä näyttävän asian tekeminen, Jeesuksen osoittaminen syntien sovittajaksi, on suurinta, mitä ihminen voi tehdä. Tämän asian tekeminen jää kaikkien ihmeiden varjoon meidänkin ajassamme.

Jumalan valtakunnassa suurta ei ole tehdä suuria, ei pitää suurkokouksia, ei vaatia sata miljoonaa sielua saatanalta, vaan suurinta mitä ihminen voi tehdä, on viitata Toiseen, joka on vielä suurempi, Jeesukseen Kristukseen. Näin Kristusta korotetaan.
Tämän suuren asian tekeminen saa Jumalan lakiin eli Jumalan tahtoon turvaavien ihmisten mielet kuohuksiin. Johanneksen aikalaiset väittivätkin, että hänessä oli riivaaja (Luuk. 7:33).

Johannes Kastaja ei menestyisi meidän ajassamme

Meidän ajassamme Johannes Kastajaan ei kiinnitettäisi ihmisissä mitään huomiota, koska hän ei tekisi ihmeitä. Hän ei vetäisi jäähalleja tai stadioneja täyteen, sillä hänen esiintymisensä olisi merkillisen arkista. Aikamme parantajaevankelistat sanoisivat, että Johannekselta puuttuu ihmeitä tekevä usko.

Tästä miehestä, jolta puuttuivat kaikki yliluonnolliselta näyttävät kyvyt, Raamattu todistaa: ”Hän on oleva suuri Herran edessä; viiniä ja väkijuomaa hän ei juo, ja hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta.”

Johannes ei herättänyt ketään kuolleista. Hän ei väittänyt, että ihmeiden tai suuren herätyksen aika olisi tulossa. Johannes ei kertonut suuresta tulevasta Hengen vuodatuksesta, jolloin ihmiset muuttuisivat ja kääntyisivät kansakuntina Jumalan puoleen. Johannes ei tehnyt mitään tällaista.

Minkä tähden Raamattu kuitenkin todistaa näin suurenmoisella tavalla Johanneksesta?

Koska Johannes sanoi: ”Katso, Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin.”

* * *

Päivitetty 30.6.2007